SZTE Info

Sajtótájékoztató -- Magyar Tudomány Ünnepe

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Magyar Tudomány Ünnepe 2006 rendezvénysorozat országos megnyitó ülése november 6-án (hétfőn) 11 órakor lesz Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.)

Az ünnepi ülés előtt, 10-10.45 óra között sajtótájékoztatót tartunk a TIK 3-as szemináriumi termében, melyen részt vesz Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke, Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Pléh Csaba, az MTA főtitkárhelyettese, a Magyar Tudomány Ünnepe Rendezvénytanácsának elnöke.

A sajtótájékoztatón egyebek között a magyar tudomány, kutatás aktuális kérdéseiről, fejlesztési lehetőségeiről, valamint a rendezvénysorozatról lesz szó.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.