SZTE Info

Összevont egyetemi nyílt nap

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként szeretné segíteni a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat és tanáraikat az iskola és szakválasztáshoz nélkülözhetetlen információk begyűjtésében. Ennek érdekében összevont Egyetemi Nyílt Napot rendezünk 2006. november 23-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Az egész napos esemény során a diákok közvetlenül ismerhetik meg a szegedi egyetemista lét lehetőségeit, találkozhatnak a leendő szakjukra járó egyetemi hallgatókkal, oktatókat ismerhetnek meg és feltehetik minden a képzéssel, egyetemi élettel kapcsolatos kérdésüket. Erre a legjobb lehetőséget a 9-16 óráig tartó képzési kiállítás és a 10-16 óra között megredezendő kari tájékoztató előadások kínálnak.

Szeretnénk egyúttal a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár számára is lehetővé tenni az egyetemi képzésekre vonatkozó részletes információk beszerzését. Ennek érdekében az egyetem vezetői az összevont felvételi tájékoztató előadás keretében nyújtanak tájékoztatást a legfontosabb intézmény specifikus kérdésekről 12 és 13.30 óra között.

Kérem, járuljanak hozzá rendezvényünk sikeréhez azzal, hogy előzetesen felhívják arra olvasóik, nézőik figyelmét.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.