SZTE Info

Az Egyetem Napja

    
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A 85 éves a szegedi felsőoktatás ünnepségsorozatot az Egyetem Napja zárja le 2006. november 10-én a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A rendezvény keretében délelőtt 10 órától ünnepi szenátusülés lesz, melyen díszdoktori kinevezéseket és kitüntetéseket adunk át.

Délután 14 órától doktori szeminárium keretében a Doctor Honoris Causa címet kapott professzorok tartanak előadást.

Az Egyetem Napján bemutatjuk a 85. évforduló alkalmából készített jubileumi évkönyvet is.

A rendezvény részletes programja a csatolt dokumentumban olvasható.

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.