SZTE Info

Az Egyetem Napja

     
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 Az Egyetem Napjával véget ért a 85 éves szegedi felsőoktatáshoz kapcsolódó rendezvénysorozat 2006. november 10-én.

A SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott Ünnepi szenátusülésen Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Dr. Manherz Károly szakállamtitkár és Dr. Botka László tartott beszédet. Ezt követően Doctor Honoris Causa Címet kapott Prof. Beck Mihály, Prof. Horst Bunke, Prof. Kiefer Ferenc és Prof. Arnold Schwartz. Senator Honoris Causa Címet adtak át Daniel Kluvanecnek. Pro Universitate Díjat kapott Dr. Forgács Tamás intézetvezető egyetemi docens (BTK) és Dr. Németh József egyetemi docens (TTK). Klebelsberg Kunó Díjat adományozott az egyetem Balázs Mihály egyetemi tanárnak (BTK), Dobozy Attila akadémikusnak (ÁOK), Molnár Imre emeritus professzornak (ÁJTK) és Szemere György emeritus professzornak (ÁOK).

Prof. Dr. Szabó Gábor ünnepi beszéde és a díszdoktorok laudációja a csatolt dokumentumokban olvasható.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.