SZTE Info

Szegedre látogat az EB kutatás-fejlesztési igazgatója

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Dr. Christian Patermann, az Európai Bizottság Élelmiszer, Mezőgazdasági és Biotechnológiai Kutatás-fejlesztési Intézetének igazgatója részvételével kerül sor kerekasztal megbeszélésre a Szegedi Tudományegyetemen 2006. október 28-án, szombaton 9 órától. A rendezvény helyszíne a SZTE Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar Tanácsterme (Szeged, Mars tér 7.)

A kerekasztal megbeszélésen az igazgató tájékoztatást ad az Európai Unió 7. kutatás-fejlesztési keretprogramjának változásairól, Magyarország és a dél-alföldi régió pályázati lehetőségeiről. Ezt követően az egyetem és a szegedi kutatóhelyek képviselői bemutatják a dél-alföldi régió élelmiszer-, mezőgazdasági és biotechnológiai kutatási potenciálját.

A megbeszélésen részt vesz többek között Rácz Béla, a Szegedi Tudományegyetem Stratégiai rektorhelyettese, Dudits Dénes, a MTA Szegedi Biológiai Kutatóintézetének főigazgatója, Kálmán Miklós, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány igazgatója, Molnár István, a Biopolisz Szeged Kft. ügyvezető igazgatója, Mesterházy Ákos, a Gabonatermesztési Kutató Kht. osztályvezetője.

A megbeszélés 11 óráig tart; ekkor lehetőség lesz interjút, riportot készíteni Dr. Christian Patermann igazgatóval, illetve a megbeszélés résztvevőivel.

További információk: SZTE SZÉF Főigazgatói Titkárság.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.