SZTE Info

Sajtótájékoztató a squash világbajnokság előtt

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemi squash világbajnokság előtti utolsó sajtótájékoztatóra 2006. 08. 21-én (hétfőn) 11 órakor kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Sajtószobájában (Dugonics tér 13. II. emelet).

A sajtótájékoztatón részt vesznek Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Prof. Dr. Badó Attila rektorhelyettes, Szabó József az SZTE Sportközpont vezetője és Pápai Miklós a Szegedi Squash Club Szabadidőközpont vezetője.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.