SZTE Info

JUBILEUMI TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem jubileumi tanévnyitó ünnepségét 2006. szeptember elsején 10.00 órakor tartja a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.).

A tanévnyitón részt vesz Prof. Dr. Fésűs László akadémikus, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke, Prof. Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára, Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere.

A tanévnyitó programja a következő:

Prof. Dr. Manherz Károly államtitkár tanévnyitó ünnepi köszöntője

Prof. Dr. Szabó Gábor rektor ünnepi beszéde

Dr. Botka László polgármester ünnepi beszéde

Főiskolai kinevezések átadása

Kiválósági Hely címek átadása

A Szegedi Tudományegyetemért Mecénás-díj átadása

A Szegedi Tudományegyetemért Sajtódíjak átadása

Egyetemi Sportért-díjak átadása

Szent-Györgyi Albert ösztöndíjak átadása

Az első éves hallgatók eskütétele, egyetemi polgárrá fogadása, köszöntése

A tanévnyitó ünnepség után sajtótájékoztatót tartunk a Tanulmányi és Információs Központ I. szemináriumi termében, melyen részt vesz Prof. Dr. Manherz Károly államtitkár és Prof. Dr. Szabó Gábor rektor. A sajtótájékoztatón a Kiválósági Hely címekről, a Szegedi Tudományegyetem jubileumi évéről és a felsőoktatási tanévkezdéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről lesz szó.

A tanévnyitóra és az azt követő sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére feltétlenül számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.