Bezár

Sajtóarchívum

Véha Antal a SZÉF főigazgatója

Véha Antal a SZÉF főigazgatója

2006. július 03.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Dr. habil Véha Antal egyetemi docenst nevezte ki a Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Karának főigazgatójává a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa. A tisztséget egyedüli pályázóként nyerte el. A megbízás 2006. július elsejétől három éves időtartamra szól.

Véha Antal 24 éves oktatói gyakorlattal rendelkezik, 1996 óta a SZÉF vezető oktatója, 2005 óta az Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék (jelenleg Intézet) vezetője. Az élelmiszertechnológus mérnök szak szakfelelőse. Oktatott tárgyai: élelmiszeripari gyártásismeret, malomipari technológia és szakgéptan, a minőségi gabonatermelés biológiai alapjai. Publikációinak száma 257. Az MTA Agrár Műszaki Bizottságának tagja, a SZAB Élelmiszermérnöki Munkabizottságának elnöke, a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület országos társelnöke és Csongrád megyei elnöke. Alapító tagja a SZIE Agrár-műszaki Doktori Iskolájának és külső tagja a Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori iskolájának. Angol és német nyelven beszél.

Az oktatásra vonatkozó főigazgatói elképzelései között hangsúlyosan szerepel a három jelenlegi, Bologna-rendszerű BSc szak (élelmiszermérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök) mellett egy élelmiszermérnök MSc, valamint egy negyedik BSc szak – informatikus és szakigazgatási agrármérnök -- elindítása a közeljövőben. Emellett bővíteni szeretné a kar felnőttképzési kínálatát, jelentős részt kíván vállalni a TTK-n indítandó környezetmérnök MSC szak oktatásában és a Műszaki Kar kialakításában. A kutatásra vonatkozó elképzelései között szerepel a szaktanácsadási tevékenység és a külföldi tudományos kapcsolatok bővítése, a kar forrásszerzési képességeinek javítása és a szorosabb együttműködés a kisvállalkozásokkal. Ennek érdekében Innovációs Iroda létrehozását tervezi. A kari gazdálkodással kapcsolatosan elkötelezett a költségérzékeny kari és intézeti gazdálkodás fejlesztése, valamint a kar és a gazdaság kapcsolatának piaci alapokra helyezése mellett.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek