SZTE Info

Sajtótájékoztató: Squash VB

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A szegedi Egyetemi és Főiskolai Squash Világbajnokság előkészuületeiről tartunk sajtótájékoztatót 2006. április 11-én, kedden 12 órakor a SZTE Rektori Hivatal Sajtószobájában.

A tájékoztatón bejelentjük az eddig jelentkezett országok és résztvevők számát, DVD-n bemutatjuk a szegedi VB különlegességét, a JATIK-ben kialakítandó üvegpályát. Dr. Szabó Gábor rektor és Pápai Miklós, a Szegedi Sguash Club Szabadidőközpont vezetője szerződést ír alá a Világbajnokság kapcsán tervezett szakmai együttműködésről.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.