SZTE Info

Sajtóközlemény - árvízvédelem

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged városában – a Tisza áradása miatt – bevezetett árvízvédelmi intézkedések érvényre juttatása szükségessé tette, hogy a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar „veszélyeztetett épületeinek”, mélyen fekvő pontjain a vízszivárgásokat folyamatosan figyeljük. Ennek érdekében az egyetem árvízvédelmi veszélyeztetettség időszakára létrehozott operatív csoportja megszervezte a Tisza parton lévő épületek folyamatos ellenőrzését, melyeket óránként hajtunk végre. A hatékonyabb végrehajtás érdekében az ATIKÖVIZIG munkatársai bevonása mellett az Általános Orvostudományi Kar Karbantartási Üzem valamint a Biztonságszervezési Osztály állománya hajtja végre a feladatokat. A védekezési munkálatok megkezdése óta, április 12-től a mai napig az Általános Orvostudományi Karhoz tartozó klinikai épületek mélyen fekvő pontjain nem észleltünk vízszivárgásokat. Amennyiben a fent említett területeken jelentős változás áll be, tájékoztatjuk a sajtó képviselőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.