SZTE Info

Nyit az egyetemi teniszközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
2006. április 24-től nyit Újszegeden az egyetemi Erzsébet Ligeti Teniszközpont. Bérletek a helyszínen vásárolhatók.

Az Erzsébet Ligeti Teniszközpont a 70-es évek óta működik az egyetem kezelésében (korábban JATE SC Teniszpálya) az Újszegedi Ligetben, a Kertmozi mellett. A fákkal árnyékolt, hangulatos környezet minden korosztály számára kellemes sportolási és pihenési lehetőséget kínál. A központ 6 db kiváló minőségű salakos pályával, adogatófallal, felújított öltözőkkel és hangulatos büfével várja a sportolni vágyókat. Az árakról a honlapon és a helyszínen tájékozódhatnak.

SZTE Erzsébet Ligeti Teniszközpont

www.sport.u-szeged.hu

Tel: 62/431-937, Mobil: 30/463-0368

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.