SZTE Info

Nemzetközi Egyetemi Kórustalálkozó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Egyetemi Énekkar fennállásának 80. évfordulója alkalmából 2006. április 27 - 30-án (csütörtök - vasárnap) Nemzetközi Egyetemi Kórustalálkozót szerveznek. A kórustalálkozón a Szegedi Egyetemi Énekkar meghívására részt vesz a brnói Masaryk Egyetem Millenium Kórusa, az Odesszai Mecsnyikov Nemzeti Egyetem Kórusa és a Veszprémi Egyetem Kamarakórusa. A találkozó négy napja alatt a kórusok közös városi és egyetemi koncerteken vesznek részt, majd április 29-én nagyszabású gálaműsorban mutatkoznak be az egyetemi és városi hallgatóságnak.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.