SZTE Info

SZTE Állásbörze - 2006. március

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az országos, SZTE Állásbörze 2006. március 7-8-án 9.00-16.00 óráig, immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján körülbelül 2000 látogatóra számítanak a szervezők- a már diplomával rendelkező álláskeresők, a végzős illetve az alsóbb éves hallgatók köréből. A kétnapos rendezvény a kölcsönös információszerzés színhelye. A hallgatók, mint leendő álláskeresők közvetlenül a vállalatok szakembereitől informálódhattok arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak velük szemben, hogy milyen típusú szakemberekre van szükségük, s hogy mit kell még tenniük (pl. nyelvtudás fejlesztése), ha a kiválasztott cég munkatársai szeretnének lenni. Az alsóbb éveseknek is érdemes ellátogatniuk a rendezvényre, hogy az elvárásokon túl megismerjék a cégekkel való együttműködési lehetőségeket szakmai gyakorlathoz, diplomakészítéshez vagy részmunkaidős álláshoz.

Az állásbörzével párhuzamosan a résztvevő cégek bemutatkozó cégelőadásokat tartanak illetve - a tavalyi nagy sikerre való tekintettel- a helyszínen egy előre megírt, egyoldalas anyag alapján grafológiai gyorselemzés igényelhető. Az állásbörzén 28 cég vesz részt, akik túlnyomórészt programozókat, informatikusokat, gyógyszerészeket, gazdasági érdeklődésű hallgatókat keresnek. A rendezvény során kerül átadásra az Alma Mater Díj, melyet egy az SZTE-n végzett, állásbörzén résztvevő céges képviselőnek ajándékoznak.

További infromáció:

SZTE Karrier Iroda, József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Szeged, Ady tér 10., 6722.

Fazekas Melinda

Puskás Krisztina

Tel. 544-060

www.allasborze.szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.