SZTE Info

EduFrance-SZTE sajtótájékoztató

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A francia EduFrance közhasznú szervezet és a 61, mérnökképzést folytató francia felsőoktatási intézményt tömörítő „N+I” hálózat képviselői a Szegedi Tudományegyetemre látogatnak 2006. március 21-én. A látogatás célja annak a képzési programnak a bemutatása, melynek keretében magyar mérnökhallgatók Franciaországban, a 61 felsőoktatási intézmény valamelyikében folytathatják tanulmányaikat, és a legjobbak számíthatnak a francia nagykövetség, illetve a Magyarországon működő francia vállalatok ösztöndíjára. A programban résztvevő hallgatók két év alatt felkészülhetnek a francia állami mérnöki oklevél megszerzésére, mellyel akár Franciaországban, akár más európai országban vagy a magyarországi, francia tulajdonban lévő vállalatoknál vállalhatnak munkát. A látogatás további célja a SZTE és a francia intézmények közötti együttműködési lehetőségek feltárása a szegedi mérnökképzés fejlesztése érdekében.

A képzési programról és az együttműködési lehetőségekről sajtótájékoztatót tartunk, melyen részt vesz Francois Armanet tudományos attasé, Bob Kaba Loemba, a nagykövetség ösztöndíjas osztályának vezetője, Etienne Cazin, az EduFrance európai programfelelőse, M. Jacques Lacoste, a delegáció vezetője és Dr. Szabó Gábor rektor.

A sajtótájékoztató ideje: 2006. március 21. 11.45 óra, helye: SZTE Rektori Hivatal Sajtószobája (Dugonics tér 13.).

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.