SZTE Info

80 éves a Szegedi Egyetemi Énekkar

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Örömmel adjuk hírül, hogy fennállásának 80. évfordulóját ünnepli a SZEGEDI EGYETEMI ÉNEKKAR!

Az öt évvel ezelőtti koncerthez hasonlóan ismét nagyszabású hangversenyt szervezünk, melyre meghívtuk a brnói és az odesszai egyetem kórusát, illetve ezúton szeretettel hívjuk meg ismét a Szegedi Egyetemi Énekkar régi kórustagjait is.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2006. április 29. szombat 17 óra Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

A koncert tervezet programja:

A Szegedi Egyetemi Énekkar műsora, A Veszprémi Egyetem Kamarakórusának műsora, A brnói egyetem kórusának műsora, az odesszai egyetem kórusának műsora, a jelenlegi és a régi tagok közös éneklése.

A közös éneklésben részt vevőknek a próba 15.30 órakor kezdődik a TIK-ben.

A koncertre Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!

Információ: 30/246-70-83 Száz Kriszta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.