SZTE Info

Sajtómeghívó- Felvételi ponthatárokat ismertető sajtótájékoztatóra

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a felvételi ponthatárok kihirdetése kapcsán rendezett sajtótájékoztatójára 2020. július 23-án, csütörtökön 20 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, 2. emelet, rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2020. július 23-án 20 órakor hirdetik ki a 2020. évi felvételi ponthatárokat. Ezt követően 20 óra 30 perctől sajtótájékoztatót tart az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Oktatási Hivatal, amelyet élőben követhetnek a sajtó képviselő Szegeden. Ezt követően sajtótájékoztatón ismertetjük a Szegedi Tudományegyetem felvételi eredményeit.

 

Az SZTE sajtótájékoztatóján részt vesznek:

  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora,
  • Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja,
  • Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese,
  • Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója.

Az állófogadással egybekötött tájékoztatóra tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.