Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE Mezőgazdasági Kar tudományos tanácskozására

Sajtómeghívó - SZTE Mezőgazdasági Kar tudományos tanácskozására

2023. június 15.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem

Mezőgazdasági Kar

 

tisztelettel meghívja Önt a

 

MÚLTŐRZÉS A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI MEZŐGAZDASÁGI KARON

Bemutatkozik a Fekete Gyula Intézménytörténeti Kutatási Program

című tudományos tanácskozásra.

Helyszíne: SZTE Mezőgazdasági Kar, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15., Kari Tanácsterem

Időpontja: 2023. június 21. (szerda) 9.30 óra

A Fekete Gyula Intézménytörténeti Kutatási Program célja a hódmezővásárhelyi agrárszakoktatás múltjával kapcsolatos kutatások folytatása, az SZTE Mezőgazdasági Kar intézmény-és képzéstörténetének teljes körű, szisztematikus feldolgozása. Ennek keretében a hódmezővásárhelyi agrárképzéssel kapcsolatos korábbi szakmunkákra támaszkodva, komplex levéltári adatfeltárások végzésére, egykori szemtanúkkal (oktatókkal, hallgatókkal) interjúk készítésére nyílik lehetőség. A program része minél több tárgyi emlék, fotó, iratanyag gyűjtése, egy állandó, a Mezőgazdasági Kar történetét teljességében bemutató kiállítás létrehozása. A program a kutatási eredményeket az agrárszakma, az agrár-felsőoktatás számára is szeretné elérhetővé tenni.

A vizsgálati eredmények rendszeres publikálása, konferenciák, tudományos tanácskozások szervezése ezt a célt szolgálja. A további kutatás célja, hogy a hódmezővásárhelyi agrárszakoktatás múltjával a Mezőgazdasági Kar oktatói és hallgatói is megismerkedjenek, a kutatásba minél többen bekapcsolódjanak.

A kutatási program névadója Dr. Fekete Gyula (1920-2012), a Kar egykori főigazgatója, akinek elévülhetetlen szerepe volt a hódmezővásárhelyi közép- és felsőfokú agrárképzés létrehozásában és fejlesztésében.

A Fekete Gyula Intézménytörténeti Kutatási Program a hódmezővásárhelyi agrárszakképzés történetének feldolgozásával bekapcsolódik az SZTE egyetemtörténeti kutatásaiba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek