Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - SZTE MK Tudományos Kollokviumra

Sajtómeghívó - SZTE MK Tudományos Kollokviumra

2022. május 25.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem

Mérnöki Kara

 

tisztelettel meghívja Önt az

 

MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság

2022. májusi ülése keretében

a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 60. éves évfordulója alkalmából rendezett

386. Tudományos Kollokviumra

 

Időpont: 2022. május 27. (péntek) 10.30 óra

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar épülete

(Szeged, Moszkvai krt. 5-7.)

 

Program:

 

10.30 - 10.40 Köszöntők: Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese; Dr. habil. Bíró István, az SZTE Mérnöki Kar dékánja

 

10.40 – 11.05 Prof. Dr. Véha Antal (SZTE, Mérnöki Kar): Az élelmiszer-tudományi és -technológiai kutatás 60 éve Szegeden

 

11.05 – 11.30 Prof. Dr. Bánáti Diána, tudományos dékánhelyettes (SZTE, Mérnöki Kar): Ígéretes vagy félelmetes az élelmiszerek jövője?

 

11.30 – 11.50 SZÜNET

 

11.50 – 12.15 Prof. Dr. Mesterházy Ákos, az MTA rendes tagja, tudományos tanácsadó (Gabonatermesztési Kutató Kht.): Mikotoxin problémák Magyarországon: megoldási lehetőségek

 

12.15 – 12.40 Prof. Dr. Dudits Dénes, az MTA rendes tagja, (MTA, Szegedi Biológiai Központ): Az élelmiszer-biotechnológia jövője

 

12.40 – 13.00 Dr. Szabó P. Balázs, intézetvezető egyetemi docens (SZTE Mérnöki Kar): Élelmiszer-innováció – egy szegedi élelmiszermérnök tapasztalatai

 

13.00 – 13.20 Dr. Csupor Dezső, mb. intézetvezető (SZTE, Gyógyszerésztudományi Kar): Élelmiszerek helyett étrend-kiegészítők?

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek