A Szegedi Tudományegyetem
Mérnöki Kara
tisztelettel meghívja Önt az
MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság
2022. májusi ülése keretében
a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 60. éves évfordulója alkalmából rendezett
386. Tudományos Kollokviumra
Időpont: 2022. május 27. (péntek) 10.30 óra
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar épülete
(Szeged, Moszkvai krt. 5-7.)
Program:
10.30 - 10.40 Köszöntők: Prof. Dr. Kónya Zoltán, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese; Dr. habil. Bíró István, az SZTE Mérnöki Kar dékánja
10.40 – 11.05 Prof. Dr. Véha Antal (SZTE, Mérnöki Kar): Az élelmiszer-tudományi és -technológiai kutatás 60 éve Szegeden
11.05 – 11.30 Prof. Dr. Bánáti Diána, tudományos dékánhelyettes (SZTE, Mérnöki Kar): Ígéretes vagy félelmetes az élelmiszerek jövője?
11.30 – 11.50 SZÜNET
11.50 – 12.15 Prof. Dr. Mesterházy Ákos, az MTA rendes tagja, tudományos tanácsadó (Gabonatermesztési Kutató Kht.): Mikotoxin problémák Magyarországon: megoldási lehetőségek
12.15 – 12.40 Prof. Dr. Dudits Dénes, az MTA rendes tagja, (MTA, Szegedi Biológiai Központ): Az élelmiszer-biotechnológia jövője
12.40 – 13.00 Dr. Szabó P. Balázs, intézetvezető egyetemi docens (SZTE Mérnöki Kar): Élelmiszer-innováció – egy szegedi élelmiszermérnök tapasztalatai
13.00 – 13.20 Dr. Csupor Dezső, mb. intézetvezető (SZTE, Gyógyszerésztudományi Kar): Élelmiszerek helyett étrend-kiegészítők?