Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - II. Prezilmpia Junior versenyre

Sajtómeghívó - II. Prezilmpia Junior versenyre

2022. november 28.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem

Gazdaságtudományi Kar

tisztelettel meghívja Önt a

II. Prezilimpia Junior versenyre.

Időpont: 2022. november 30. (szerda) 13:00

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra,

(Szeged, Kálvária sgt. 23. Informatórium)

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az SZTE Junior Akadémia és a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub a tavalyi siker után 2022-ben ismét megrendezi a Prezilmpia Junior versenyt. Az alapítók egy olyan versenysorozat folytatását tűzték ki célul, ahol középiskolások hozzáértő mentorok segítségével, támogatást és segítséget kapva készülhetnek fel egy előadásra, melynek témája: „Energia – Piac – Gazdálkodás” – vagyis a fiatalok saját szemszögükből mutathatják be napjaink egyik legnagyobb gazdasági és politikai kihívását.

A versenyen indulhatott minden, a meghívott középiskolában tanuló diák 9.-től 12. évfolyamig. A zsűri a 9.-10. és a 11.-12. évfolyamos tanulók prezentációit külön, két korcsoportban értékeli, és az első helyezettek 40 ezer forint, a második helyezettek 26 ezer forint, a harmadik helyezettek 17 ezer forint díjazásban részesülnek. Emellett a jelenlévők is szavazhatnak a nap legjobb előadójára, aki egy 10 ezer forintos közönség-díjban részesül. A döntőbe korcsoportonként 6-6 versenyző jutott, magyarországi és vajdasági középiskolákból (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, Hódmezővásárhely; Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged; Kőrösy József Közgazdasági Technikum; Békéscsabai SZC Széchenyi István Közgazdasági Technikum és Kollégium; Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, Hódmezővásárhelyi SZC; Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta).

 

A részletes programot is tartalmazó meghívót csatolva küldjük. A szünetekben és az eredményhirdetés után interjú készíthető a verseny szervezőivel és résztvevőivel.

További információ kérhető a Prezilimpia főszervezőjétől, Dr. Garamhegyi Ábeltől a agaramhe@eco.u-szeged.hu címen, vagy a +36 30 606 98 41-es telefonszámom.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek