Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Egészségtudományi Képzési Tömb bokrétaünnepére

Sajtómeghívó - Egészségtudományi Képzési Tömb bokrétaünnepére

2022. március 08.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 

tisztelettel meghívja Önt az

Egészségtudományi Képzési Tömb bokrétaünnepére.

Időpontja: 2022. március 10. (csütörtök) 13:30 órától

Helyszín: Északi Klinikapark, Szeged, Szőkefalvi Nagy Béla utca 6. (régi Sebészeti Klinika)


A bokrétaünnepen beszédet mond:

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora;

Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja;

Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke

ifj. Hévizi János, az AKTÍV Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. projektvezetője.

 

A Szegedi Tudományegyetem hármas missziójának, a kutatásnak, a gyógyításnak és az oktatásnak is fontos helyszíne lesz az Egészségtudományi Képzési Tömb, ahol az SZTE hallgatói, orvosai és oktatói a legmodernebb környezetben ismerkedhetnek meg az egészségügyben jelenleg alkalmazott csúcstechnológiáival. A mintegy 8 milliárd forintból megvalósuló beruházás a napokban legmagasabb pontjához ért. Az építkezés várhatóan 2023 első felére befejeződik, 2023 szeptemberétől pedig az oktatás is kezdetét veheti a közel 10 ezer négyzetméteren megújuló épületben.

 

A létrejövő multifunkcionális terek, lehetővé teszik majd SKILL, azaz gyakorlati készségfejlesztő képzések, szimulációs körülmények közötti megtartását is. A speciális igényeknek megfelelően kialakított egységekkel – például cadaver műtő, mikrosebészeti oktató centrum – nemzetközi képzési programok feltételeit is biztosítja a Szegedi Tudományegyetem. A készségfejlesztési lehetőségek mellett ez a tömb szolgálja majd az elméleti oktatást is, a szemináriumi termeket valamennyi érintett Kar használhatja. Az épület oktatástechnikai rendszerei lehetővé teszik majd a gyakorlati oktatások rögzítését, kiértékelését. A hallgatók a szemináriumi termekben ülve is nyomon követhetik majd a szimulációs műtőkben történő beavatkozásokat.

 

A beruházás az EFOP-4.2.1-16 azonosító számú projektben valósul meg, a felsőoktatási tevékenységekhez szükséges infrastruktúra és eszközállomány fejlesztésére, modernizálására biztosított forrás felhasználása eredményeként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek