Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Nyílt Nap és Szülői Értekezlet

Sajtómeghívó - Nyílt Nap és Szülői Értekezlet

2022. február 08.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az

SZTE Nyílt Napra és Szülői Értekezletre

Időpontja: 2022. február 12. (szombat) 11:00 órától

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

Az SZTE a 2021/2022-es tanévben is arra törekszik, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb felsőoktatási intézményeként segítsen a továbbtanulást tervező fiataloknak. A Szegedi Tudományegyetem 12 kara és Tanárképző Központja több mint 380 szakon kínál lehetőségeket nappali és levelező tagozaton, illetve távoktatási formában.

A 2022. február 12-én, 9:00 órakor kezdődő nyílt nap résztvevőinek segítséget nyújt az SZTE a felvételi időszak finisében a jelentkezési lap kitöltéséhez. Tájékoztatást ad – többek között – az ösztöndíj-rendszerekről, a lakhatási lehetőségekről, az egyetemi szolgáltatásokról és karriertanácsadásra is számíthatnak az érdeklődők.

A SZTE nyílt nap hagyománya, hogy a családokat együtt várja az intézmény és a 11:00 órakor kezdődő „Szülői értekezleten” kérdéseikre is választ kaphatnak a résztvevők Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettestől és az Oktatási Hivatal munkatársától.

Az SZTE Nyílt Nap és Szülői Értekezlet részletes programja ide kattintva elérhető.

A Szegedi Tudományegyetemen évente több mint 5500 magasan képzett, nyelveket beszélő fiatal szerez a munkaerőpiacon is jól hasznosítható diplomát. A frissen végzettek több mint háromnegyede három hónapon belül dolgozni kezd, fél éven belül pedig csaknem 90 százalékuk munkát talál. A végzett hallgatók 87 százaléka kiemelkedőnek vagy nagyon jónak tartja az SZTE hírnevét más felsőoktatási intézménnyel összehasonlítva, 85 százaléka teljesen vagy nagyon elégedett a Szegeden töltött évekkel, több mint 87 százaléka pedig ajánlaná is az intézményt másoknak.

A nyílt nap az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című projekt részeként valósul meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek