Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi Albert születésnapja alkalmából tartott sajtónyilvános programok: koszorúzás és kiállítás megnyitó

Sajtómeghívó - Szent-Györgyi Albert születésnapja alkalmából tartott sajtónyilvános programok: koszorúzás és kiállítás megnyitó

2021. szeptember 14.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Szent-Györgyi Albert születésnapja alkalmából tartott sajtónyilvános programokra: koszorúzásra és kiállítás megnyitóra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2021. szeptember 16., csütörtök, 11:00 óra

 

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épülete: Szent-Györgyi Albert szobra előtt, majd a jobb oldali átriumban (Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A koszorúzáson beszédet mond Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

 

A Szent-Györgyi Albert-kiállítást megnyitja Prof. Dr. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

 

Köszöntőt mond Marcia Szent-Györgyi, a Nobel-díjas tudós özvegye és Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánja.

 

Hagyomány, hogy szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektorának egészalakos szobránál paprikakoszorút helyeznek el és megemlékezést tartanak az SZTE polgárai. 2021-ben, az SZTE kolozsvári elődintézménye alapításának 440. és szegedi otthonra találásának 100. évfordulója alkalmából kiállításon mutatják be az 1921-ben Szegedre költözött egyetem méltóságjelvényeit, valamint Szent-Györgyi Albert eredeti Nobel-aranyérmét. Ezzel is hangsúlyt kap, hogy „az SZTE Szent-Györgyi Albert egyeteme”.

 

2021. szeptember 16-án, 15:00 órától, az SZTE a centenáriumi tanév rendezvénysorozatának programjaként flashmobra hívja a Szegedi Tudományegyetem polgárait. Az eseményen a résztvevők körbe ölelik az SZTE Dugonics téri központi épületét, amely már 100 éve a szegedi egyetemet szolgálja. Az SZTE programját a Kávészünet zenekar koncertje zárja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek