Bezár

Sajtóarchívum

weboldal_nyito_facebook_otdk2

A 35. OTDK 3 szekcióját is a Szegedi Tudományegyetem rendezi

A 35. OTDK 3 szekcióját is a Szegedi Tudományegyetem rendezi

2021. március 23.

Hungarikum és a tehetséggondozás „magasiskolája” a közel 70 éves tudományos diákköri hálózat. 2021-ben több különlegesség is egyedivé teszi a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát. A Covid19 járvány miatt a virtuális térbe költöző 35. OTDK 16 tudományterületi szekciója közül hármat a Szegedi Tudományegyetem szervez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Örökifjú, mert folyamatosan megújul a közel 70 éves tudományos diákköri mozgalom. A 35. Országos Diákköri Konferencia 2021. március 29. és május 19. között a kutató diákok hagyományokat követő és friss elemekkel bővülő seregszemléje.

 

A 2021 tavaszára tervezett programsorozat rendezési jogát a szakmai bizottságok javaslata alapján 8 város – Budapest, Debrecen, Győr, Kolozsvár, Miskolc, Nyíregyháza, Sopron, Szeged – 11 felsőoktatási intézménye nyerte el. Ezek közül például 2 intézmény két-két, 8 egy-egy szekciót fogad be, míg arra is akad példa, hogy egyik szekciót 3 intézmény közösen szervez. A Szegedi Tudományegyetem, 3 OTDK-szekciónak is otthont nyújt, s ezzel csúcstartó a rendezők között.

 

A Covid19 járvány alakulása miatt a múlt év végén született meg a döntés: a 35. OTDK a virtuális térbe költözik. A személyes találkozások, sajnos elmaradnak. A hátrányt előnyre fordítják a rendezők: elérhetővé teszik az egész konferencia sorozatot az érdeklődők – az egyetemista kollégák, a barátok, a családtagok – számára.

 

A 35. OTDK grandiózus rendezvény-sorozatának 20 százalékát, 3 szekció munkáját a Szegedi Tudományegyetem oktatói és hallgatói szervezik. A Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció 2021. április 6-9. között rendezi programjait. A 4 tagozatba sorolt előadók az SZTE CooSpace rendszerének az előnyeit is megtapasztalhatják.

Az Orvos- és Egészségtudományi Szekció 2021. április 6. és 9. közötti online megnyitóján az ünnepség szokásos elemeit sajtótájékoztatóval egészítik ki. Itt az OTDK rangos Roska Tamás díja névadójának a fia, Dr. Roska Botond, a bázeli Institute of Ophthalmology Basel (IOB) igazgatója, világhírű neurobiológus tart előadást.

A 2021. április 7-9. között dolgozó Testnevelés- és Sporttudományi Szekció résztvevőit inspirálja, hogy a testmozgás és annak vizsgálata terén olyan példaképek mutatnak irányt, mint a szegedi Nobel díjas Szent-Györgyi Albert, akinek lételeme volt a sport, s aki munkásságával áttörést ért el az izomműködés biokémiai folyamatainak feltárásában.

 

A 35. OTDK újdonsága, hogy a tagozatok I. helyezettjei részvételi jogot szereznek a 16 szekcióban várhatóan szeptember első hetében megrendezendő, személyes részvételű prezentációs versenyre.

 

A 35. OTDK újításairól további információkat olvashat az SZTE Hírportálon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek