Bezár

Sajtóarchívum

am_dij_cover

Sajtóközlemény - A GriffSoft Informatikai Zrt. kapta az SZTE Alma Mater díjat

Sajtóközlemény - A GriffSoft Informatikai Zrt. kapta az SZTE Alma Mater díjat

2020. november 25.

Tizenötödik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, melynek az idei nyertese a GriffSoft Informatikai Zrt. A cég az egyetemmel közösen végzett kutatás-fejlesztési projektekben, a duális képzésben és gyakornoki programban várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az elismerést a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítéli oda, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. Az SZTE Alma Mater presztízsdíjat minden évben a tavaszi karrier napokon adják át, idén erre a pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség, így az első SZTE Online Karrier Napokhoz kapcsolódva vehette át az elismerést a GriffSoft Informatikai Zrt.

 

Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora a díj átadásával kapcsolatban kiemelte a közösség és az innovatív együttműködések fontosságát. – A Szegedi Tudományegyetem nagy hangsúlyt fordít a kutató-fejlesztő tudományos munkára, és együttműködések megteremtésére. A kiválóság szervezeti kultúránk része. Az alumni mozgalom tagjainak elkötelezettsége az alapja annak az erőtérnek, amelyet az SZTE-n diplomát szerzett kutatók, szakemberek közössége alkot az egyetem körül. Ez a kapcsolatrendszer nagyban hozzájárul ahhoz, hogy erősíteni tudjuk a kutatás- fejlesztés-innováció területén az együttműködési lehetőségeinket, és bizalmi viszony alakuljon ki a partnerekkel. Fontos számunkra, hogy ennek a kapcsolatnak a jelentőségét az SZTE Alma Mater Díjjal minden évben kifejezzük – fogalmazott Prof. Dr. Rovó László.

 

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja az egyetem és a cégek közötti együttműködés jelentőségét hangsúlyozta. – Egy versenyképes, minőségi egyetem eredményeit gazdasági és társadalmi kapcsolatai révén a környezetével összhangban, közösen éri el. Vagyis a Szegedi Tudományegyetem célkitűzéseinek egyik legfontosabb pillére a regionális, országos és nemzetközi partneri kapcsolatok bázisa, mind kutatói, oktatói, és partnercégek tekintetében. A Szegedi Tudományegyetem széleskörű, eredményes és tartós kapcsolatrendszere garancia arra, hogy megerősítsük nemzetközi szinten is kimagasló pozíciónkat – mondta Dr. Fendler Judit.

 

A GriffSoft, amely csaknem 30 éve foglalkozik integrált ügyviteli rendszerek fejlesztésével, saját szektorának meghatározó és egyik legdinamikusabban fejlődő szereplője. Hosszú ideje együttműködik az egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projektekben, valamint a duális képzésben, illetve gyakornoki programban is várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Gyakornoki programjukban és a duális képzésben jelenleg összesen 18 hallgató vesz részt, amelyből 16 az SZTE hallgatója. A GriffSoft Informatikai Zrt. az SZTE TTIK Informatikai Intézetével több mint 10 éves tudományos együttműködést ápol.

 

Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottja elmondta: minden évben nívós cégek, kiváló szakemberek, volt hallgatók érzik fontosnak, hogy beszámoljanak kapcsolataikról a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezek közös kutatás-fejlesztési projektek, a hallgatók számára nyújtott képzési formák, gyakorlati helyek, mentorálási tevékenységek, és az, hány olyan dolgozót foglalkoztatnak, akik az SZTE-n végeztek. - Megtiszteltetés számunkra minden évben a beérkező pályázatokat olvasni, amelyek azt mutatják, érdemes a Szegedi Tudományegyetem polgárának lenni, hiszen tevékenységünk, eredményeink, kapcsolataink élethosszig tartó hatással vannak mindannyiunk számára – fogalmazott az alumni ügyekért felelős megbízott.

 

A díjazottnak az SZTE Alma Mater a www.uniszegedalumni.com honlapján, online hírleveleiben és kiadványaiban kiemelt kommunikációs lehetőséget, a 2020-as SZTE Online Karrier Napokon kiemelt megjelenési felületet biztosít, emellett a cég jogosult lesz az SZTE Alma Mater Díj 2020/21 név használatára is.

 

Ferenczy Imre, a GriffSoft Informatikai Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki a díjjal kapcsolatban és az egyetemmel való együttműködés, stratégiai megállapodások fontosságát hangsúlyozta. - Nagy megtiszteltetés az SZTE Alma Mater presztízsdíjat átvenni. A GriffSoft szoftverfejlesztő cégként rendkívül erőteljesen támaszkodik a jövő generációjára, ezért is nagyon jó, hogy napi szinten kapcsolatban vagyunk az egyetemmel. Cégünk számára egyértelmű, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel való együttműködés nagyon gyümölcsöző, win-win szituációt teremt a vállalat és az SZTE életében. A jövőbeli célunk, hogy az egyetemmel az eddigiek során kiépített sokoldalú együttműködést szorosabbá tegyük, további területekre kiterjesszük és magasabb partneri szintre emeljük. A GriffSoft és a Szegedi Tudományegyetem stratégiai szövetségének kialakítása kiemelten fontos szerepet kap a cég víziói között – mondta a vezérigazgató.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek