Bezár

Sajtóarchívum

IMG_9886

Sajtóközlemény - Online térben hirdették ki az SZTE NKI Kulturális Iroda által kiírt hallgatói művészeti pályázatok eredményét

Sajtóközlemény - Online térben hirdették ki az SZTE NKI Kulturális Iroda által kiírt hallgatói művészeti pályázatok eredményét

2020. október 08.

Videóüzenetben ismerte el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora az SZTE kreatív, tehetséges hallgatóit. A vírushelyzetre tekintettel online tartották meg az SZTE NKI Kulturális Iroda által kiírt művészeti pályázatok eredményhirdetését. A fotópályázatra érkezett munkákból nyílt tárlatot is az online térben tekinthetik meg az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet és tiszteletemet ezért a hatalmas kreativitásért, amikor ilyen súlyos időben is szárnyalni tudtak, drámaírással, versírással, fotóművészettel foglalkoztak – ismerte el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora azon hallgatók munkáját, akik részt vettek az SZTE tavaszi művészeti pályázatain.


- A pályázat díjait személyesen szerettük volna átadni, de az élet sajnos közbeszólt és nem tudtuk megtartani a díjátadót az ismert okok miatt – folytatta Prof. Dr. Rovó László videóüzenetét. Az SZTE rektora sajnálatát fejezte ki, hogy a vírus második hulláma az őszre tervezett díjátadót sem tette lehetővé. Bíztatta azonban a fotóművészet iránt érdeklődőket, hogy tekintsék meg online az SZTE Központi Épületében rendezett kiállítást, egyúttal megnyitotta a tárlatot.


Tajti Gabriellától, az SZTE NKI Kulturális Iroda munkatársától megtudtuk: több száz hallgató küldött be pályaművet, amelyek közül a legjobbak pénzjutalomban is részesültek.


- A járványhelyzet sajnos egy kicsit átírta a rendezvénynaptárunkat, így elmaradt az Egyetemi Tavasz és az Őszi Kulturális Fesztivál is. Azonban az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott tárlat bárki számára elérhetővé vált az online térben – zárta szavait Tajti Gabriella.


Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektorának köszöntője, az eredményhirdetésről szóló videó, a tárlat és a díjazottak névsora itt megtekinthető.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek