Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Lezárult a duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése

Sajtóközlemény - Lezárult a duális és gyakorlatorientált felsőoktatási képzések fejlesztése

2020. szeptember 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Egyetem és az Evangélikus Hittudományi Egyetem a duális és kooperatív képzési rendszer kidolgozásával és megvalósításával olyan fejlesztést hajtottak végre, amelyek elősegítik a regionális és térségi munkaerő-piaci igények kielégítését, ezzel is hozzájárulva a minőségi és mennyiségi munkaerőhiány kezelésére tett intézkedésekhez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szociális és segítő képzések területén a projekt céljai közvetlenül támogatják a növekvő szakember utánpótlás iránti igényt és biztosítják a területi lefedettséget a Dél-alföldi régióban.

 

A projekt kapcsán megvalósult a szociális munkás oktatási és képzési rendszerek munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása, a tanulásból a munkába történő átmenet megkönnyítése, a szakmai oktatás és a képzési rendszerek megerősítése. Előtérbe került a gyakorlatorientáltság és külső munkaadói partnerek aktív bevonásával új szakok és posztgraduális képzések kerültek kidolgozásra.

 

A projekt eredményeképpen két alapszak fejlesztése, négy mesterszak fejlesztése, nyolc szakirányú képzésfejlesztés és tizenegy rövid ciklusú képzés, tréning fejlesztése valósult meg.

 

További információ kérhető a projekt szakmai vezetőitől:

 

Dr. Vida Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának főiskolai docense - vida@etszk.u-szeged.hu

 

Dr. Gregersen- Labossa György – Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottságának elnöke - labossa72@gmail.com

 

Dr. Homoki Andrea – Gál Ferenc Egyetem Egészség- és szociális tudományi kar dékánja - homoki.andrea@gfe.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek