Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Megkezdődött az egészségügyben dolgozók COVID szűrése a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtóközlemény - Megkezdődött az egészségügyben dolgozók COVID szűrése a Szegedi Tudományegyetemen

2020. június 08.

2020. június 8. és 19. között végzik ingyenesen a Szegedi Tudományegyetemen az egészségügyben dolgozók koronavírus szűrését. Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezetése elkötelezett a betegellátás biztonsága mellett, a dolgozók munkakörülményeinek és ellátási biztonságának megteremtésében, ezért 2020. június 8. és 19. között elvégzik a Klinikai Központ dolgozóinak COVID szűrését. Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs részére COVID szűrést (koronavírus PCR) és COVID-19 fertőzés lezajlását mutató tesztet (koronavírus immunglobulin mérést) biztosít a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. Az elkövetkező két hétben mintegy 4500 dolgozó szűrését végzik el, köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet vizsgálatát is.

 

Az egészségügyben dolgozóknak egy előre kitöltött kérdőív alapján beutalót állítanak ki, amely szükséges a mintavételhez. A vizsgálat során orr-, torokváladékot és vért vesznek. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egység szinten, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken – SZTE ÁOK Kis Oktatási épület magasföldszinti mintavételi pont, vagy Vasas Szent Péter utcai II. sz. Rendelőintézet kismama vérvételi hely – zajlik. A minták kiértékelését a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológia Diagnosztika Intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek