SZTE Info

Sajtómeghívó- Együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a GE Healthcare Magyarország Kft.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a GE Healthcare Magyarország Kft. és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködési megállapodás aláírására 2020. február 26-án, szerdán 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal 2. emeleti rektori tárgyaló (6720, Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Megállapodás aláírásával erősíti meg az elmúlt évek együttműködését a GE Healthcare Magyarország Kft. és a Szegedi Tudományegyetem. A közös munkával biztosítják a szakember-utánpótlást, az SZTE szakember-képzésének, továbbképzésének és működésének támogatását, továbbá az egészségipari kutatás és fejlesztés, illetve az ennek eredményeképpen létrejövő technológiák, szellemi termékek innovatív hasznosítását. Mindezt a kutatásokkal összefüggő felsőoktatási képzések fejlesztése érdekében teszik az együttműködő intézmények.

 

A célkitűzés megvalósítását az SZTE országosan kimagasló klinikai jártasságára és szakértői bázisára, valamint a GE Healthcare Magyarország Kft. egészségügyi informatikai és adatfeldolgozási gyakorlatára építve kezdik meg, ezzel magasabb szintre emelve a digitális egészségügyi együttműködést is. A megállapodás célja, hogy az ipari kutatás-fejlesztési projektek közötti együttműködési lehetőségek feltárása és kiaknázása által olyan közös munka valósuljon meg, amely érdemben hozzájárul az SZTE és a GE Healthcare Magyarország Kft. sikereihez.

 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.