SZTE Info

Sajtómeghívó - Informatikai Duális Képzési Börzét tart a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar tisztelettel meghívja Önt az I. Informatikai Duális Képzési Börzéjére 2020. február 14-én, pénteken 9 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület átriuma  (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Első alkalommal rendezi meg az SZTE TTIK Informatikai Intézete a Duális Képzési Börzét 2020. február 14-én, pénteken 9 és 13 óra között, melynek célja, hogy az informatikus hallgatók megismerkedjenek a duális képzés nyújtotta lehetőségekkel, és a duális képzésben részt vevő partner cégekkel. Az eseményen kiállítóként jelen lesznek azon informatikai cégek, amelyek részt vesznek az SZTE TTIK Informatikai Intézet duális képzési programjában. A látogatókat az esemény fő szervezői, az Informatikai Duális Képzési Központ munkatársai fogadják. Az Intézet jelenleg gazdaságinformatikus, programtervező informatikus és mérnökinformatikus BSc és MSc szakokon kínálja a duális képzést 7 ipari partnerrel együttműködve, de folyamatban van a szakok és a partnerszervezetek bővítése.

A börzére várnak minden érdeklődő jelenlegi vagy jövőbeli hallgatót, akik szeretnének tájékozódni a duális képzési formáról, és találkozni azon cégekkel, akiknél elkezdhetik a gyakorlati munkát. Mivel a duális képzési formára legkésőbb az egyetemi tanulmányok második félévének elejéig lehet jelentkezni, elsősorban a 2019 őszén, illetve 2020 tavaszán keresztfélévben tanulmányaikat megkezdő hallgatókat várják, akik már konkrét állásinterjúra is kaphatnak meghívást a jelen lévő cégektől. A börze a jövőbeli felvételizők számára is remek lehetőség, hogy megismerkedhessenek a programmal.


A duális képzés célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzés során a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vesznek részt a hallgatók, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatra is szert tesznek. A szorgalmi időszakot a nappali munkarendű hallgatókkal együtt végzik. Míg a vállalati gyakorlati időt a szabadidejükben a szorgalmi időszak alatt, valamint ezt követően a cégnél töltik. A vállalkozással kötött hallgatói munkaszerződés értelmében a képzés teljes idejére hallgatói munkadíjat kapnak a duális képzésben részt vevő hallgatók.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.