Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - SZTE Szabadegyetem XXV. szemeszteréről

Sajtóközlemény - SZTE Szabadegyetem XXV. szemeszteréről

2020. február 10.

Változatos témák tudományos megközelítését kínálja az SZTE Szabadegyetem XXV. szemesztere is. A Szegedi Tudományegyetem közkedvelt ismeretterjesztő programjában főszerepet kap az egészségtudomány. Az SZTE TIK kongresszusi termében 2020. február 12-től szerdánként 18 órakor kezdődik a tudománynépszerűsítő előadás-sorozat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Hagyomány, hogy a Házasság hetéhez kapcsolódó előadással indul a Szegedi Tudományegyetem népszerű ismeretterjesztő program-sorozata a tanév második félévében. Az SZTE Szabadegyetem XXV. szemeszterében további vendégelőadók – például a Bécsi Napló főszerkesztője, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont irodalomtörténésze – is szót kapnak. Az előadások zöme, 77 százaléka azonban a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak és kutatóinak ad lehetőséget arra, hogy megoszthassák az érdeklődőkkel nemzetközi téren is jelentős eredményeiket – fogalmazott az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese. Prof. Dr. Zakar Péter hozzátette: a 2019-2020. tanév második félévében az egészséges életmód, az egészségtudományok kapták a legnagyobb teret az ismeretterjesztésben.


Az előző szemeszterekben megszokott módon adott a lehetőség, hogy a 2020. február 12-én startoló, összesen 13 alkalommal szerdánként 18 órakor kezdődő előadások végén kérdéseket tegyenek föl a hallgatók. Az SZTE most is rögzíti a szabadegyetemi előadásokat. A tudománynépszerűsítő program-sorozat XXV. szemeszterének az előadásai – az eddigiekhez hasonlatosan – utólag megtekinthetők lesznek az SZTE honlapján.

 

Az SZTE Szabadegyetem XXV. szemeszter programja

2020. február 12., 18 óra Tapolyai Emőke(Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPont): A szexualitás ajándéka és csapdái.

2020. február 19., 18 óra Dr. Látos Melinda (SZTE ÁOK Sebészeti Klinika): Testkép és énkép változások a műtéttől a gyógyulásig. A pszichológiai intervenciók szerepe.

2020. február 26. 18 óra – Dr. Deák Ernő (Bécsi Napló): Virtuális magyarság – A diaszpóra számbavétele.

2020. március 4., 18 óra – Prof. Dr. Gallé László (SZTE TTIK Ökológiai Tanszék): Valóban a hangyák földünk urai?

2020. március 11., 18 óra – Prof. Dr. Szajbély Mihály (SZTE BTK Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézet): Csáth Géza. Traumák, képek, kéziratok.

2020. március 18.,18 óra – Prof. Dr. Janka Zoltán (SZTE SZAKK Pszichiátriai Klinika): A mentális rugalmasság idegtudománya.

2020. március 25., 18 óra – Prof. Dr. Boros Mihály (SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet): A shock és a mikrokeringés.

2020. április 1.,18 óra – Dr. Habil. Novák Tibor (SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika): Fenyegető koraszülés, koraszülés. Megelőzés, diagnózis, kezelés.

2020. április 8., 18 óra – Prof. Dr. Gyenge Zoltán (SZTE BTK dékán; SZTE BTK Filozófia Tanszék): Kierkegaard - az egzisztencia filozófusa.

2020. április 22., 18 óra – Dr. Döbör András (SZTE JGYPK dékán; SZTE JGYPK Szakképzési, Felnőttképzési és Továbbképzési Intézet): Nemzeti nyelv, nemzeti kultúra és nemzeti identitás a felvilágosodás- és reformkori magyar sajtóba.

2020. április 29., 18 óra – Dr. Kovács Péter (SZTE GTK dékán; Statisztikai és Demográfiai Tanszék): Van-e kultúránk a pénzhez?

2020. május 6., 18 óra – Prof. Dr. Gellén Klára (SZTE rektorhelyettes; SZTE ÁJTK, Üzleti Jogi Intézet): A digitális fogyasztó védelme az online agórában.

2020. május 13., 18 óra – Dr. Császtvay Tünde (MTA BTK Irodalomtudományi Intézet): Ismeretlen modern félszázad. A 19. század második felének irodalmi intézményhálózata és élete.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek