SZTE Info

Sajtómeghívó- Szegedi Tudományegyetem- Nemzetközi Kulturális Est

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar külföldi hallgatóinak egyesülete, az International Student Union of Szeged (ISUS) szervezésében megvalósuló Nemzetközi Kulturális Estre 2019. április 13-án, szombaton 17 órára (kapunyitás 17.00, műsorkezdés 19.00, zárás 01.00). Helyszín: Városi Sportcsarnok (6726 Szeged, Temesvári krt. 33.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tervezetten 2500 fős rendezvényen 22 ország képviselői – a Szegedi Tudományegyetem külföldi hallgatói – egy kulturális show keretében nemzeti zenés-táncos bemutatókat tartanak, majd standjaiknál saját készítésű tradicionális nemzeti ételeiket-italaikat kóstoltatják meg a vendégekkel, jellegzetes tárgyakat, képeket és népviseleteket mutatnak be.

 

A zártkörű rendezvényre az egyetemi vezetők, oktatók és hallgatók mellett, a részt vevő országok diplomáciai képviseleteinek magyarországi nagykövetei is meghívást kapnak.

 

Biztonságpolitikai okokból kérjük, hogy a rendezvényről kizárólag utólagosan jelentessenek meg híreket! A média képviselőinek részvétele is előzetes regisztrációhoz kötött!

 

Kérjük, hogy részvételi szándékukat legkésőbb 2019. április 10-ig szíveskedjenek jelezni az aok.kommunikacio@med.u-szeged.hu email címen, az alábbi adatok megküldésével, minden részt vevő személyre vonatkozóan.

  • Médium neve:
  • Médium helyszíni képviselőinek száma (fő):
  • Munkatárs(ak) neve és beosztása:
  • Munkatárs(ak) email címe:
  • Munkatárs(ak) telefonszáma:

A regisztrált sajtóképviselőknek a belépő jegyeket és azonosító kártyákat a helyszínen biztosítjuk.

További információkat az SZTE ÁOK Dékáni Hivatal Kommunikációs Irodáján Kecse-Nagy Sándortól, az aok.kommunikacio@med.u-szeged.hu email címen, vagy a +36-62/342-645 telefonszámon kaphatnak.Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.