Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Szegedi Tudományegyetem nyílt nap- felsőoktatási fejlesztések tájékoztató

Sajtómeghívó- Szegedi Tudományegyetem nyílt nap- felsőoktatási fejlesztések tájékoztató

2019. január 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt nyílt napjára és az azt megelőző sajtótájékoztatójára 2019. február 2-án, szombaton 10 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület 2. emeleti rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával, önismereti és stressz kezelési előadásokkal várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) február 2-án a Dugonics téri központi épületében. A továbbtanulás előtt álló fiatalok a duális képzésekről, valamint az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló felsőoktatási fejlesztésekről is tájékozódhatnak.


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon részt vevő középiskolások 9 óra 30 perctől a jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak.


A hagyományokhoz híven 11 órától szülői értekezleten adnak tanácsokat, tippek a továbbtanulást meghatározó döntésekhez a Szegedi Tudományegyetem és az Oktatási Hivatal vezetői. Szó lesz a Szegedi Tudományegyetemen elérhető felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésről, az osztatlan tanárképzésről, az SZTE-s ösztöndíj-lehetőségekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontokról, a kötelező nyelvvizsgával és emeltszintű érettségivel kapcsolatos tudnivalókról és a diákhitel lehetőségéről.


Február 2-án Szegedre érkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) országos roadshow-ja is. Az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló, felsőoktatást és a Szegedi Tudományegyetemet érintő fejlesztésekről az ITM és az SZTE képviselői tájékoztatják a sajtó képviselőit.


A sajtótájékoztatón és az azt követő sajtóbejáráson részt vesznek:

  • László András fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos
  • Prof. Dr. Rovó László a Szegedi Tudományegyetem rektora
  • Dr. Fendler Judit a Szegedi Tudományegyetem kancellárja

A tájékoztatót követő sajtóbejáráson megtekinthető a Szegedi Tudományegyetem nyílt napi programja (Dugonics tér 13. átrium) majd 11 órától az uniós forrásból újonnan kialakított SZTE Készségfejlesztő Központ (Szeged, Pulz utca 1.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek