SZTE Info

Sajtómeghívó - Párducz 111 régészeti konferenciára

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE BTK Régészeti Tanszék tisztelettel meghívja Önt a Párducz Mihály (1908–1974) tiszteletére rendezett konferenciára 2019. november 4-én, hétfőn 10.30 órai kezdettel. Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) székház Szeged, Somogyi u. 7.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Párducz 111” című, a szarmata kor és a korai népvándorláskor új eredményeit bemutató konferencia programja e Meghívó melléklete.

 

Háttér információ Pintér-Nagy Katalintól a b.nagykatalin@gmail.come e-mail címen kérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.