Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Megkezdi munkáját a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ első hat kutatócsoportja

Sajtómeghívó- Megkezdi munkáját a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ első hat kutatócsoportja

2019. május 22.
1 perc

A Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ (Hungarian Centre of Excellence for Molecular Medicine -HCEMM) egy molekuláris medicina témában, szegedi központtal létrejövő, kiválóság-alapú kutató- és szolgáltató-központ. A központ fő tevékenysége betegségek okainak, gyógyításának, diagnosztikájának és prevenciójának kutatása. A központ létrehozásának és működtetésének költségvetése 2024-ig 15 milliárd forint.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a HCEMM – Hungarian Centre of Excellence for Molecular Medicine kiválóság-alapú kutató- és szolgáltató-központ első hat kutatócsoportja megkezdi működését. Ezúton tisztelettel meghívjuk e fontos mérföldkőhöz kapcsolódó sajtótájékoztatóra, amelynek helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épület 2. emeleti díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.), időpontja: 2019. május 28., kedd, 14:00 óra.

 

A sajtótájékoztatón a HCEMM kutató- és szolgáltatóközpont főigazgatója, Dr. Bíró Tamás beszél arról, hogyan biztosítja a központ a kiválóságot és milyen kutatási irányokat indít 2019-ben. Bemutatkozik a hat kiválasztott kutatócsoportvezető, és a központ létrehozásában résztvevő intézmények -, a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának, valamint a megvalósításban kulcsszereppel bíró European Molecular Biology Laboratory (EMBL), - vezetői beszélnek a projekttel kapcsolatos várakozásaikról.

 

Kérjük, részvételi szándékát jelezze Molnár Ágnes kommunikációs igazgatónak az agnes.molnar@hcemm.eu e-mailcímen.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek