Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Ismét véradás a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtómeghívó- Ismét véradás a Szegedi Tudományegyetemen

2019. május 03.

A Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit a nyárköszöntő egyetemi véradásra 2019. május 8-án, szerdán 14 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Országos Vérellátó Szolgálat, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság és az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ közös véradást szervez május 8-án 9 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

 

A kezdeményezésnek az önkéntes segítés mellett a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” cím megszerzése a célja – az OVSZ által alapított elismerést azok a felsőoktatási intézmények nyerhetik el az 1000 főnél nagyobb hallgatói létszám esetében, ahol egy naptári éven belül a két legsikeresebb véradás összesített donációszáma eléri a 200 főt.

 

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente nagyságrendileg 400 000 egység vérre van szükség, amelyet közel 270 000 önkéntes véradó térítésmentesen biztosít. Az önkéntes véradókra szükség van, hiszen bizonyos betegségek csak vérrel gyógyíthatók, és a vér csak véradással pótolható. A biztonságos ellátáshoz napi 1600-1800 véradóra van szükség.

 

A véradáson az egyetemi oktatók és hallgatók mellett az egészségügyi dolgozók, valamint Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE általános és stratégiai rektorhelyettese, Prof. Dr. Kovács László, az SZTE SZAKK általános elnökhelyettese és a legnagyobb vérfelhasználó klinikák képviselői is részt vesznek.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek