Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Innovációs Hét a Szegedi Tudományegyetemen

Sajtómeghívó- Innovációs Hét a Szegedi Tudományegyetemen

2019. május 23.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit az SZTE Innovációs Napra 2019. május 30-án, csütörtökön 9 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága idén is megrendezi az SZTE Innovációs Hetet. A 2019. május 28. és 31. közötti rendezvénysorozat programjai az innováció és az üzleti kommunikáció jegyében zajlanak, a programok között tudományos előadások és gyakorlatias workshopok is szerepelnek. A meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítanak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. A programokon egyetemi vezetők és Magyarország legnagyobb K+F szakértői beszélnek az innováció fontosságáról, annak mozgatórugóiról és a helyi gazdasághoz fűződő viszonyáról.

 

Az érdeklődők május 28-án üzleti kommunikációs workshopon vehetnek részt, ahol a PR gyakorlati alkalmazásáról tanulhatnak Szelei Balázstól, az NKFIH kommunikációs vezetőjétől. Május 29-én a térség vállalkozói és az SZTE kiemelt partnerei számára innováció menedzsment tréninget tartanak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

 

Az SZTE Innovációs Napon, május 30-án, az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetének kapcsán a fókuszban az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programja és a Science Park Szeged lehetőségei állnak. Május 30-án négy kategóriában adják át az SZTE Innovációs Díjakat: leginnovatívabb TDK munka; leginnovatívabb PhD munka; leginnovatívabb kutatómunka a természettudományok és élettudományok területén; leginnovatívabb kutatómunka a bölcsésztudományok és társadalomtudományok területén.

 

Az új és feltörekvő vállalatokat termékeik és szolgáltatásaik piaci értékesítésében, valamint megfelelő üzleti modelljük kialakításában segíti a Business Incubator Novi Sad, amely a május 31-i program szereplője. Az Innovációs Hét zárónapján az is kiderül, hogy mi az SZTE szerepe a határon átnyúló innovációs ökoszisztéma kialakításában.

 

Interjúkészítés a május 30-i SZTE Innovációs Napon 9 órától a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épületének dísztermében.

 

Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait. Kérjük részvételi szándékát a press@rekt.szte.hu címen jelezze.


A részletes program itt tölthető le.


 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek