Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Aszály és belvíz monitoring workshop

Sajtómeghívó - Aszály és belvíz monitoring workshop

2019. május 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt A vízgazdálkodást és a szélsőséges időjárási helyzetekből eredő kockázatok mérséklését támogató aszály és belvíz monitoring megoldások fejlesztése (akronim: WATER@RISK) workshopra 2019. május 31-én, pénteken 9:30 órai kezdettel. Helyszín: SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék (Szeged, Egyetem u. 2-6., 1. emelet, Jakucs-terem)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban alakulnak ki olyan szélsőséges időjárási helyzetek, melyek komoly hidrológiai veszélyt jelentenek. Ezen veszélyek közül az aszály és a belvíz mind területi kiterjedését, mind agro-ökonómiai hatásait tekintve a legjelentősebb, valamint ez a két hidrológiai veszély fenyegeti leginkább a határon átnyúló régió fenntartható fejlődését.


A kutatási és monitoring kutatás-fejlesztési feladatok koordinációját, valamint az eredmények széles körű kommunikációját a partnerekkel közösen megalapított Aszály és Belvíz Kutató és Monitoring Központ fogja össze.


A projekt megvalósításában a régió legfontosabb kutatóintézetei (Szegedi Tudományegyetem, Újvidéki Egyetem Természettudományi és Matematikai Kar, Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Kar) és vízgazdálkodási intézményei (Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság és „Vode Vojvodine“ Vízgazdálkodási Közvállalat) közösen vesznek részt. A közreműködő partnerek szakmai és menedzsment tapasztalata biztosítja a projekt tudományos, operatív és kommunikációs céljainak eredményes megvalósítását.


További információ: a projekt szakmai vezetőjétől – elérhetőségei:

Dr. Mezősi Gábor

Szegedi Tudományegyetem, Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék

Telefon: +36 (62) 544-155, +36 (62) 544-156

Email cím: mezosi@geo.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek