Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Csapadékmérő állomást telepítenek a Szegedi Városkép és Piac Mars téri Piac nagycsarnokának tetejére a Szegedi Tudományegyetem projektjében

Sajtómeghívó- Csapadékmérő állomást telepítenek a Szegedi Városkép és Piac Mars téri Piac nagycsarnokának tetejére a Szegedi Tudományegyetem projektjében

2019. május 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az „Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire„ projektben megvalósuló sajtótájékoztatóval egybekötött sajtónyilvános csapadékmérő állomás telepítésére 2019. május 9-én, csütörtökön 9 órára. Helyszín: Szegedi Városkép és Piac Mars téri Piac nagycsarnok (6722 Szeged, Mars tér "M" Pavilon)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az „Extrém csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelzés és korai figyelmeztető rendszer fejlesztése a Magyar-Szerb határon átnyúló régió városi területeire„ című URBAN-PREX HUSRB/1602/11/0097 számú projekt fő célja egy innovatív fejlesztés, amely keretében megvalósul egy csapadék és villámárvíz monitoring, előrejelző és online tájékoztató és figyelmeztető rendszer a magyar-szerb határmenti régiók városaiban. A projektben két csapadékmérő hálózatot alakítanak ki a projektterület két legnépesebb városában (Novi Sad, Szerbia; Szeged, Magyarország), amellyel az eddigieknél jóval nagyobb térbeli felbontásban ismerhető meg a lehulló csapadék mennyisége. A rendszer folyamatosan gyűjtött adatai és a mérések valós idejű megjelenítése jelentősen segíthetik az extrém csapadékesemények idején a városlakókat a személyes szintű védekezésben, vagy a helyi döntéshozókat és közműszolgáltatókat az esetleges válsághelyzetek kárainak enyhítésében.

 

A május 9-i eseményen a sajtó képviselői és rajtuk keresztül a lakosság betekinthet a projekt összetett munkafolyamatainak egyik leglátványosabb epizódjába. 2019. május 9-én, csütörtökön 9 órakor a Szegedi Városkép és Piac Mars téri Piac nagycsarnokának tetőjén sajtónyilvános csapadékmérő állomás telepítés valamint sajtótájékoztató lesz. A sajtó képviselőit a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyfélszolgálata előtt várják (6722 Szeged, Mars tér "M" Pavilon) 9 órakor.

 

Csatolva küldjük a projektet bemutató anyagot. A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

 

További információ kérhető Dr. Gál Tamástól, a projekt szakmai vezetőjétől +36 20 246 1730-as számon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek