Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó -1989-es konferenciára

Sajtómeghívó -1989-es konferenciára

2019. november 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az 1989 és a rendszerváltás: a társadalmi cselekvés lehetőségei című konferenciára 2019. november 28-án, csütörtökön 11 órai kezdettel. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt 23.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országos jelenkor-történeti és politológiai konferencia egyik szervezője és házigazdája a Szegedi Tudományegyetem ÁJTK Politológiai Tanszék. Az 1989 és a rendszerváltás: a társadalmi cselekvés lehetőségei című, 2019. november 28-30. közötti program a jelenkor-történeti, a politológiai kutatás és a társadalomtudományok legjobb hazai műhelyeit és különösen fiatal kutatóit vonja be a közös gondolkodásba, 1989 előzményeit, hatásait és emlékezetét tág időkeretben elhelyezve több tudományág nézőpontjából is értelmezi.

 

A 3 napon át tartó konferencián 64 szekciótéma köré csoportosítva több mint 250 előadás hangzik el. A szekciók témakörei egyszerre törekednek az elmúlt harminc év kutatási eredményeinek összegzésére, miközben igyekeznek felhívni a figyelmet a rendszerváltás vizsgálatának legfrissebb tematikai és módszertani megközelítéseire is. Egyes intézmények, egyetemi tanszékek és alkotói közösségek, mint például a Magyar Nemzeti Levéltár, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete, az ELTE BTK Filmtudományi Intézete, az 1956-os Intézet vagy a Nyitott Társadalom Archívum, a Történelemtanárok Egylete önálló szekcióban mutatják be kutatóműhelyük munkáját.

 

Az SZTE ÁJTK Politológiai Tanszéke a konferenciához kapcsolódóan poszterversenyt hirdetett középiskolások és egyetemi hallgatók számára.

 

A konferencia szervezői: a Szegedi Tudományegyetem ÁJTK Politológiai Tanszék, az MTA BTK Történettudományi Intézet, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszék, az Eszterházy Károly Egyetem Történettudományi Doktori Iskola, az 1956-os Intézet Alapítvány, az SZTE ÁJTK Statisztikai és Demográfiai Tanszék.

 

A konferencia részletes programja elérhető itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek