Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Újraélesztési rekordkísérlet az SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály szervezésében

Sajtómeghívó- Újraélesztési rekordkísérlet az SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály szervezésében

2019. szeptember 27.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a három szegedi középiskola diákjainak közreműködésével tartandó újraélesztési Guinness-rekord-kísérletre 2019. október 3-án, csütörtökön 13 órára. Helyszín: Szeged Városi Sportcsarnok (Szeged, Temesvári krt. 33.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rekordkísérlet során iskolánként 700 diák 200 darab gyakorló bábun nemzetközi oktatók segítésével sajátíthatja el az alapszintű újraélesztés lépéseit, és egyben részese lesz egy új, az „Adott helyen, egyszerre végzett legtöbb újraélesztési gyakorlat” Guinness-rekord-kísérletnek, melyet a helyszínen Sebestyén István, a magyar rekordok regisztrátora hitelesít. A két évvel ezelőtti rekord 982 fő volt, idén 2000 fő a cél. A versenyben részt vevő iskolák: Deák Ferenc Gimnázium; Radnóti Miklós Gimnázium; SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola.

 

A közel kétórás rendezvénnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a használható és szakszerű újraélesztés tudása, hogy segíthessünk a bajba jutott embertársainkon, amíg a mentőszolgálat a helyszínre nem érkezik. Hiszen ezáltal javulhatnak a bajba jutottak túlélési esélyei, és legalább ennyire fontos, hogy a segítségadás szellemisége határozza meg a gondolkodásunk alapeszményét.

 

További résztvevők: Csongrád megyei rendvédelmi szervek; Csongrád megyei katasztrófavédelem; Hódmezővásárhelyi MH.5 Bocskai István lövészdandár; Szegedi 46. Területvédelmi zászlóalj; Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete.

 

A helyszínen a sajtó rendelkezésére áll: Buresch Györgyi intenzív és sürgősségi szakápoló, a rendezvény ötletgazdája és főszervezője, valamint Dr. Pető Zoltán egyetemi docens, az SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály vezetője.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek