SZTE Info

Sajtómeghívó - Külföldi hallgatók köszöntő ünnepsége a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a külföldi hallgatók köszöntő ünnepségére 2019. augusztus 30-án, pénteken 9 óra 30 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, kongresszusi terem (Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több mint 1150 új külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen a 2019/2020-as tanév első szemeszterében, köztük Stipendium Hungaricum ösztöndíjasok, ERASMUS programmal érkezők, valamint fizetős képzésen és egyéb részképzésen részt vevő fiatalok. A külföldi hallgatókat köszöntő orientációs rendezvényen a diákok megismerkednek mentoraikkal, informálódnak a hallgatói szolgáltatásokról és tájékoztatást kapnak az idegrendészeti ügyekkel kapcsolatban is. A rendezvényen megjelennek az SZTE szolgáltató egységei – többek között – az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Konfuciusz Intézet, a Frankofón Egyetemi Központ, az American Corner, az Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Klebelsberg Könyvtár. Az ünnepségen Dr. habil Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese adja át az SZTE Start ösztöndíjakat.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.