Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Együttműködés aláírása kínai egyetemmel

Sajtómeghívó - Együttműködés aláírása kínai egyetemmel

2019. július 18.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Southwest University of Political Science and Law (SWUPL) egyetemmel történő együttműködési megállapodás aláírására, 2019. július 22-én, hétfőn 14:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, 2. emeleti rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztatót tartja:

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora

Fu Zitang, a Southwest University of Political Science and Law rektora

Dr. Varga Norbert, a Szegedi Tudományegyetem Állam-, és Jogtudományi kar általános dékánhelyettese

 

A Szegedi Tudományegyetemen mindig is kiemelt szerepet kaptak a nemzetközi kapcsolatok. Az SZTE meglévő együttműködéseit jelenleg is ápolja, de ahhoz, hogy az intézmény továbbra is a világ top 500 egyeteme közé tartozzon, folyamatosan bővíteni kell nemzetközi kapcsolatrendszerét. Napjaink gazdasági, tudományos és ipari folyamataiból jól látható, hogy a világ fejlődési központjai egyre inkább a Távol-Keletre koncentrálódnak, ezek közül is kiemelkedő Kína.

 

Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézményeként az SZTE a képzési területek szinte mindegyikét lefedi: az orvos- és egészségtudományoktól kezdve a bölcsészet- és társadalomtudományokon át egészen az agrártudományokig, ezért széles spektrumban tud kapcsolódni a kínai oktatási és kutatási rendszerhez. A megállapodással a két intézmény a tudástranszfert kívánja erősíteni: kölcsönösen előnyös kutatói programok és kurzusok kialakítását tervezik, kutatási anyagok megosztását, valamint az oktatók- és kutatók cseréjét támogatják, képzéseik összehangolásán dolgoznak majd.

 

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek