Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Szeged lesz az attoszekundumos tudomány fókuszpontja

Sajtómeghívó- Szeged lesz az attoszekundumos tudomány fókuszpontja

2019. június 27.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az ATTO 2019 konferencia (7th International Conference on Attosecond Science and Technology) megnyitójára 2019. június 30-án, vasárnap 18 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület. 2. emeleti díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2019. július 1. és 5. között Szeged lesz az attoszekundumos tudomány fókuszpontja: 350 kutató gyűlik itt össze, hogy megvitassák az attoszekundumos tudomány és technológia legújabb eredményeit. A kétévente megrendezett, nemzetközi Attoszekundumos Tudomány és Technológia konferenciasorozat 7. eseményének (ATTO 2019) szervezőbizottságát 29 nemzetközileg elismert, attoszekundumos tudományterületen dolgozó szaktekintély alkotja, a szervezőbizottság elnökei Varjú Katalin professzor, az ELI-ALPS tudományos igazgatója és Dimitris Charalambidis professzor, az ELI-ALPS tudományos főtanácsadója.

 

A konferencia programjában 93 előadás és két interaktív poszterszekció szerepel, ez utóbbiakon 200-nál több tudományos posztert mutatnak be. A konferenciához kapcsolódik 22 szponzor kiállítása is. A résztvevők látogatást tesznek az ELI-ALPS lézeres kutatóközpontban, és számos lehetőségük lesz Szeged és Magyarország kultúrájával, történelmével, építészetével és gasztronómiájával való ismerkedésre is.

 

A konferenciáról további információ itt. A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek