SZTE Info

Sajtómeghívó- Magyar szakos kínai hallgatók évzáró ünnepsége a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a magyar szakos kínai hallgatók évzáró ünnepségére 2019. június 19-én, szerdán 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület földszint 5-ös terem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Shanghai International Studies University (Sanghaj Nemzetközi Tanulmányok Egyetem) SZTE-n tanuló magyar szakos hallgatóinak évzáró ünnepségén Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja üdvözli a nyolc végzős kínai hallgatót, majd Dr. Árvay Anett, az SZTE BTK Hungarológia Tanszék oktatója tart rövid értékelést a 2018/2019-es tanévről. A hallgatókat Mohr Richárd és dr. Wang Lei, az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatói is köszöntik, végül a kínai diákok rövid, magyar nyelvű élménybeszámolót tartanak a tanévről, magyarországi és szegedi élményeikről.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.