Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Bemutatja energiahatékony elektromos járművét a Szegedi Tudományegyetem csapata

Sajtómeghívó - Bemutatja energiahatékony elektromos járművét a Szegedi Tudományegyetem csapata

2019. június 19.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a STECO csapat elektromos járművét bemutató tájékoztatójára 2019. június 24-én, hétfőn 11 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar C épület (6725 Szeged, Moszkvai krt. 5-7.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újra versenybe száll a Szegedi Tudományegyetem STECO csapata az idei Shell Eco-marathon Europe-on, amit július 1-5. között rendeznek meg London külvárosában. A szegedi diákok új rekord felállítását tűzték ki célul, szeretnének több mint 300 kilométert elérni 1 kWh energia felhasználásával. Az idei versenyre amellett, hogy új motort építettek be az elektromos járművükbe, a szegedi egyetemisták különös hangsúlyt fektettek az autó finomhangolására és tesztelésére, amivel jelentős eredményeket érhetnek el a versenyen.

 

A Shell Eco-marathon Europe energiahatékonysági versenyre idén 160 európai csapat készül az egyedi építésű és fejlesztésű járműveikkel, hogy kiderüljön, kinek a járműve tudja megtenni a legtöbb kilométert 1 liter üzemanyaggal vagy 1 kWh energiával. Az idei verseny új helyszíne minden csapat számára új izgalmakat hozhat. A diákok idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium védnöksége alatt képviselik Magyarországot a versenyen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek