Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Bababarát Kórház program és az ehhez kapcsolódó képzés bemutató sajtótájékoztatójára

Sajtómeghívó- Bababarát Kórház program és az ehhez kapcsolódó képzés bemutató sajtótájékoztatójára

2019. június 14.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Korábban érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és munkatársait az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint a Korábban Érkeztem Alapítvány együttműködésének révén elindítandó „Bababarát Kórház” program és az ehhez kapcsolódó képzés bemutató sajtótájékoztatójára 2019. június 18-án, kedden 9 óra 30 percre. Helyszín: Gál Ferenc Főiskola (6720 Szeged, Dóm tér 6.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Résztvevők:

Prof. Dr. Németh Gábor, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója

Prof. Dr. Orvos Hajnalka, az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályának vezetője

Dr. Várady Erzsébet, Szoptatástámogató Nemzeti Bizottság tagja, az IBCLC Laktációs tanácsadó, a program oktatója, neonatológus (újszülött-gyógyász)

Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója

 

A „Bababarát Kórház” kezdeményezést 1991-ben indította útjára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az UNICEF-fel közösen felismerve, hogy a szoptatás későbbi kimenetelére jelentős hatással van, hogy mi történik a kórházban a szülést követő első napokban. A kezdeményezés célja, hogy a legjobb életkezdést biztosítsa minden újszülött számára azáltal, hogy olyan környezetet teremt az intézményekben, amely a szoptatást normaként támogatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek