SZTE Info

Sajtómeghívó - SANSZ Konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja tisztelettel meghívja Önt a SANSZ Konferenciára 2019. április 11-én, csütörtökön 9:00 és 15:30 óra között. Helyszín: SZTE Rektori Hivatal Épülete, fszt.5-ös terem (6722 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SANSZ Konferencia célja a Szegedi Tudományegyetemen működő Speciális Képzési Igényű Hallgatókat támogató SANSZ program szolgáltatásainak bemutatása, valamint olyan módszerek ismertetése, közös gondolkodás elindítása, amelyet az érintett hallgatókkal dolgozó oktatók és a felvételi előtt álló sajátos nevelési igényű (SNI) tanulókkal érintkező szakemberek, pedagógusok, gyógypedagógusok, iskolapszichológusok mindennapi munkájukba beépíthetnek. A konferenciára várjuk a téma iránt érdeklődő, érintett középiskolás diákokat és tanáraikat, az egyetemi hallgatókat és oktatókat is!

 

Csatolva küldjük meghívónkat a részletes programmal. Interjúk készítésére 8:30—9:15 és 9:45-10:45 között biztosítunk lehetőséget, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ munkatásrait és speciális igényű hallgatókat kérdezhetnek a témában.

 

A konferenciára tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.