Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó- Együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és a Fulbright Bizottság

Sajtómeghívó- Együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem és a Fulbright Bizottság

2019. április 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködési megállapodás aláírására 2019. április 10-én, szerdán 14 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület 2. emeleti rektori tárgyaló (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ több mint 160 országára kiterjedő Fulbright Csereprogram nemcsak tanulmányi, oktatói és kutatói ösztöndíjat kínál, hanem olyan különleges lehetőséget is jelent, ami meghatározó befolyással van az ösztöndíjasok életére. A Fulbright a világ egyik legrangosabb ösztöndíja, ami ugyanúgy lehetővé teszi amerikai hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak a külföldi tanulmányutat, mint a külföldieknek az amerikai ösztöndíjat.

 

Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója 2019. április 10-én, szerdán 14 órakor megújítják azt a két intézmény között fennálló megállapodást, melynek keretében a Szegedi Tudományegyetem vállalja, hogy Fulbright ösztöndíjas amerikai oktatókat fogad, ezzel is erősítve nemzetközi kapcsolatait. A két intézmény között fennálló együttműködés eredményeként 1985 óta 51 amerikai ösztöndíjas érkezett Szegedre. Ami pedig a magyar Fulbright ösztöndíjasokat illeti, 1981 óta Szegedről 45-en tanultak, oktattak vagy kutattak az Egyesült Államokban.

 

A szerződés aláírását követően dr. Jókay Károly tájékoztató előadást tart az amerikai tanulás és kutatómunka iránt érdeklődő SZTE-s hallgatóknak és oktatóknak, hiszen közeleg a magyaroknak szóló Fulbright pályázatok leadásának határideje is (hallgatóknak: május 20-a, oktatóknak, kutatóknak: október 10-e).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek