Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Frankofón hónap Spirou kiállítás megnyitóra

Sajtómeghívó - Frankofón hónap Spirou kiállítás megnyitóra

2019. március 22.

A Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központ tisztelettel meghívja Önt a Spirou, avagy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata című kiállítás megnyitójára 2019. március 26-án, kedden 17:30 órai kezdettel. Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épület, aula, Szeged, Dugonics tér 13.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 1948. december 10-én fogadták el. A minden embert megillető alapvető jogokról az ENSZ álláspontját tartalmazó dokumentum 30 cikkből áll. Az irat a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mert ez a világ legtöbb – eddig több mint 500 – nyelvére és nyelvjárására lefordított szöveg.


A kilencedik művészeti ágként is emlegetett képregényt a francia nyelvterületen kitüntetett figyelem övezi. Ott például a képregény készítését felsőfokon is oktatják, a műfajról tudományos igényű tanulmányok készülnek, a képregényoldalakat kiállítják.


A párizsi aláírásának tavaly évvégén a hetvenedik évfordulóját ünneplő ENSZ-nyilatkozatot a belga képregények világán keresztül, játékosan mutatja be a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete aulájában megnyíló kiállítás. A 2019. április 8-ig megtekinthető, különleges tárlatot Jonathan Bangels, a Wallonie-Bruxelles International (WBI) külügyi kapcsolatokért felelős osztályvezetője és Kruzslicz Péter, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ adminisztratív igazgatója nyitja meg.


E program zárja a 2019. március 20., a Frankofónia világnapja köré szerveződött Frankofón hónap szegedi eseménysorát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek