SZTE Info

Sajtómeghívó- 72 órás nemzetközi üzleti és innovációs ötletverseny a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a 72 órás nemzetközi üzleti és innovációs ötletverseny megnyitójára 2019. március 26-án, kedden 18 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem központi épület, földszint 5. terem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Március 26. és 30. között rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Virtus Programja, a Tekrama, a GYEEK Klub, az INPUT Program és a SzegedBoost közreműködésével az Idea Challenge V4+Balkan startup rendezvényt. A részt vevő egyetemisták multidiszciplináris csapatokban dolgoznak ki különböző ipari vagy saját ötletekre megoldást, amelyet a többnapos verseny végén szakmai zsűri előtt prezentálnak. A verseny fókuszában a probléma hatékony megoldása, az értékteremtés, illetve a megvalósíthatóság állnak. Az ötletek kidolgozásában a résztvevőket a verseny teljes ideje alatt mentorok segítik, illetve szakmai workshopokkal, céglátogatással és egyéb felkészítő programokkal, előadásokkal támogatják.


A részletes program megtekinthető itt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.